Katujengit

Manhattanilla on monia pieniä katujengejä, mutta kolme näistä ovat suuria ja hallitseviä jengejä: Gand, Heme ja Amilo. Voit näistä kolmesta valita mihin hahmosi kuuluu.
Gand joka painottuu uros koiriin, Heme joka painottuu narttu koiriin ja Amilo jonne on tervetulleita kaikki. Jengiläiset ovat kaikki koiria. Jengeissä kaikki pitävät yhtä ja kaikki ovat tasa-arvoisia eikä johtajaa ole. Kaikkia kuunnellaan samalla tavalla, oli sitten pentu, aikuinen taikka vanha. Koirat eivät tietenkään tule aina toimeen kaikkien jengiläistensä kanssa ja jengeissä voi olla sisäisiä pien riitoja. Näillä riidoilla on yleensä tapana selvitä nopeasti.

On myös hahmoja jotka haluavat rikkoa oman jenginsä taikka nousta hallitsevaksi yksilöksi. On mahdollista, että niin voi käydä, mutta on myös mahdollista, että hahmosi häädetään omasta jengistä. 


Hiljaisen kultaiset jengi säännöt

Jengeissä ei ole koskaan ollutkaan mitään sääntöjä joita käydään läpi aina uuden koiran saapuessa jengiin. Nämä säännöt ovat sellaisia joita oletetaan jokaisella koiralla olevan ilman mitään erikseen läpi käymistä. Säännöt eivät vältämättä ole niin tiukat, niistä voidaan aina vähän joustaa. Ne ovat vain suuntaviivoja hyvään jengielämään.

• Johtajaa ei ole
• Kohtele kaikkia samanarvoisesti
• Velat pitää maksaa sovittuun aikaan
• Rikos on rankaistava teko
• Häpeässä oleva on alistuva 


Alla on pientä tietoa näistä kolmesta jengistä, jengittömyydestä, rikoksesta sekä häpeästä

Gand

Gand koostuu suurimmaksi osaksi uros koirista, mutta tämä ei tarkoita sitä etteivät narttu koirat pääsisi jengiin. Narttujen täytyy vain osoittaa olevansa tarpeeksi urosmainen ollekseen tässä jengissä.

Gand on pahamaineinen varasjengi eli nämä ovat erikoistuneet esineiden ja asioiden varasteluun sekä tuhoamiseen. Nämä eivät pelkää edes varastaa ihmisten laukkuja, hattuja... ihan mitä tahansa. Jopa suoraan kädestä varastaminen on sallittua.

Gandin jengilläisillä on vahva side keskenään, kaikkiin luotetaan. Hemeen Gand luottaa jonkin verran, sillä nämä ovat useasti mukana Hemen järjestämissä katutappeluissa, mutta Amilo jengiin ei luoteta.

Heme

Heme koostuu narttu koirista, mutta silti tämä jengi ei ole sen kiltimpi kuin Gand jengi. Hemeläiset ovat kovia järjestämään katutappeluita ja tästä syystä moni Hemeläinen päätyy monta kertaa elämänsä aikana rankkurin kynsiin. Katutappeluissaa on kyse joko elämästä tai kuolemasta, näitä voidaan käydä myös panoksilla: häviäjä antaa jonkin lupaamansa esineen voittajalle.

Gandiin ja Amiloon Heme pyrkii pitämään hyvät välit sillä Hemellä ei ole mitään kahta muuta jengiä vastaan. 

Amilo

Amilo, jengi jonne voivat sekä uroot että nartut liittyä. Amilolla on hyvät välit Hemen kanssa ja nämä auttavat myös usein Hemeläisiä pois rankkuriden kynsistä. Gandin kanssa Amilolla on koko ajan jotain kähinää meneillään sillä näiden rajat ovat lähellä toisiaan ja niistä tulee koko ajan jotain kinaa. Amiloon voi ajautua myös hahmot jotka ovat häädetty edellisestä jengistään yleensä syynä petos.

Jengittömyys

Pelissä on myös jengittömyys mahdollisuus, mutta hahmoa ei voi luoda valmiiksi jengittömäksi vaan se tapahtuu rikoksen kautta.


Jengittömät hahmot ovat hahmoja jotka ovat saaneet häädön omasta jengistänsä jonkun rikoksen takia. Jengistä erottamiseen voi olla monta syytä, mutta yleensä vain yksi syy riittää hahmon erottamiseen mikäli koko muu jengi on samaa mieltä.

Häädön jälkeen koiralla ei ole enään mitään asiaa jengiinsä, mutta hyvällä tuurilla tämä voi päästä sisälle toiseen jengiin jos tämä sen hyväksyy.
Koiran edellisen jengi vainoaa koiraa lähes koko ajan ja tämä saattaa olla kuolen vaarassa sillä häädön jälkeen toisilla koirilla on oikeus tappaa tämä.

Rikos & Häpeä

Rikos eli jengin pettäminen on vakava asia jengin keskuudessa. Rikoksella ei tarkoiteta mitään pientä tekoa esim: toisen korvakorun nyysimistä vaan jotain suurempaa. Huumekauppakaan ei ole rangaistava rikos jengeissä. Näitä rikoksia ovat esimerkiksi:

- Oman jengiläisen murha
- Johtajaksi tai toisten yläpuolelle asettuminen (ellei kyseessä ole häpeässä oleva koira)
- Koira joka on liittynyt toisesta jengistä toiseen vakoillakseen tätä jengiä

Rikoksesta hahmo voi saada häpeän tai häädön eli joutuu jengittömäksi.
Häädön yhteydessä koiralle tehdään kolme arpea niskaan korvien taakse. Arpien koko riippuu rikoksen vakavuudesta.


Häpeässä koira joutuu alempaan asemaan kuin muut. Koira saa yhä olla jengissä, mutta sille ei tarjota ruokaa tai leposijaa ja lämpöä muiden keskuudessa. Koiran joutuu myös tehdä mukisematta asioita mitä muut siltä pyytävät. Häpeän merkkinä koiralle tehdään lovi jompaan kumpaan korvaan. Mikäli koira on menettänyt korvansa aikaisemmin, lovi tehdään huuleen.