Miten pelaaminen tapahtuu?

Kuten jo etusivulla mainittiin, pelaaminen tapahtuu foorumilla jonka linkin löydätte osiosta "Liity mukaan!".

Pelaamisessa on pääosin kaksi eri tapaa: Offline pelaaminen (Offlinettäminen) ja Online pelaaminen (Onlinettäminen). Offline pelaaminen on pitkäaikaista ja siinä syntyy pidempää ja yksityiskohtaisempaa tekstiä. Offline pelaamisessa vastapuolen pelaajalla on mahdollisuus vastata silloin kun on aikaa.

Online pelaaminen käydään lyhyillä ja nopeilla roolauksilla läpi silloin kun molemmat pelaajat ovat paikalla vastaamassa heti kun toinen on roolauksensa lähettänyt.

Peliä voidaan pelata yksin, kaksin tai jopa useamman pelaajan kanssa.

Pelaaminen ei kuitenaan tapahahdu reaaliajassa, mutta vuodet ja kuukaudet ovat samoja kuin oikeassakin elämässä.

Ensimmäinen roolaus?

Ensimmäinen roolaus kannattaa tehdä aina jonkun toisen kokeneemman pelaajan kanssa joka pystyy auttamaan tarvittaessa.
Ensimmäisessä roolauksessa tunnustelet hahmollasi ympäristöä ja käyttäytymistä ympäristöä kohtaan. Ei kannata aivan heti rynnätä jonkin tappelun keskelle, sitä kerkee tekemään sitten myöhemmin.
Ensimmäisen roolauksen voi aloittaa siitä kun hahmosi herää oman jenginsä kujalla ja lähtee siitä sitten kiertämään kaupunkia. Kerrot toki mitä hahmosi tekee päivän aikana. Roolauksen voi lopettaa siihen kun hahmo menee nukkumaan. Mikäli pelaat jonkun toisen pelaajan kanssa voi sopia, että jatkatteko peliä viellä seuraavaan päivään vai jätättekö sen sikseen.

Roolaaminen jatkossa?

Kun ensimmäinen roolaus on tehty hahmosi tietää jo paljon enemmän. Kerta kerralta hahmosi kerää lisää kokemusta. Roolaaminen on helppoa kun hahmosi tietää ympäristöstään. Mikäli olet pelannut toisten kanssa niin sillä on myös kavereita, jos vihollisia on tavattu niin niitäkin tunnetaa. Tilanteiden ennekoiti on helpompaa.

Roolipelaamisen säännöt

Säännöt jotta pelaaminen olisi helpompaa ja mukavempaa.


Autohitti

Autohitti on toisen hahmolla pelaamista. Rooliteksissä kirjoitat aina mitä hahmosi yrittää tehdä toisen hahmolle. Vastapelaaja päättä itse mitä hahmollensa käy, mutta omaa hahmoaan ei saa pitää haavoittamattomana tai kuolemattomana jolle ei koskaan käy mitään.

Ei näin: Hyökkää Noriadin kumppuun ja repii tältä kurkun auki niin, että tämä kuolee.

Vaan näin: Yrittää hyökätä Noriadin kurkkiin kiinni vahingoittaakseen tätä.


Muchaaminen

Muchaaminen on oman hahmonsa voittamattomana tai kuolemattomana pitämistä. Mikään hahmo ei ole voittamaton. Kaikilla on heikkoutensa ja vahvuutensa. Hahmosta voi tulla erittäin hyvä taistelija vaan monien roolausten jälkeen, mikään tai kukaan ei voi tulla sormia napsauttamalla vahvaksi.

Eikä millään hahmolla voi olla äärettömiä kivonsieto kykyjä, että sitä kutittaa kun jalka revitään irti.


Feikkaus

Toisena pelaajana esiintyminen, jokaisella tulee olla vain yksi tili. Netissä ei ole muutenkaan sallittua esiintyiä toisena ihmisenä.


Metapelaaminen

Hahmosi ei tiedä kaikkea mitä olet itse pelaajana sivuilta lukenut vaan sen tulee itse etsiä vastauksia asioihin joista ei vielä tiedä.


Suvaitsevaisuus pelaajia ja hahmoja kohtaan!

Luulen, että tiedätte mitä tarkoitan ettei tarvitsisi ylläolevaa tekstiä erikeen tarkentaa.


-------------------------

©Free Soul's 2013